Konton och inloggning

När ni vill börja använda Rättighetsreportrarna startar du som är lärare ett konto i Loops och bjuder in dina elever enligt instruktionerna nedan. Rättighetsreportrarna är kostnadsfritt att använda. När ett konto skapas i Loops startar en provperiod på 30 dagar. Eftersom Rättighetsreportrarna är en öppen loop kan ni dock fortsätta att använda läromedlet helt gratis så länge ni vill och behöver, även efter att provperioden i Loops har gått ut.
Läromedlet berörs av GDPR.

Skapa konto i Loops

  • Följ denna länk till Rättighetsreportrarna och klicka på knappen “Skapa konto” uppe till höger på sidan.

  • Följ instruktionerna i Loops för att skapa ditt konto.

BJUD IN DINA ELEVER TILL LÄROMEDLET

  • Bibliotek: När du är inloggad i verktyget klickar du på länken Bibliotek uppe till höger på sidan. Väl inne i biblioteket söker du efter loopen Rättighetsreportrarna i sökfältet.  

  • Starta loop: I loopen Rättighetsreportrarna klickar du på knappen ”Starta loop” nere till höger på sidan. Nu öppnar du en session som en elevgrupp kan arbeta i. Du uppmanas att döpa den aktuella sessionen (utdelningen), vilket kan vara bra om du kommer att arbeta med läromedlet i flera olika grupper.  

  • Lärarpanelen: Nu befinner du dig i lärarpanelen. Här kan du bjuda in elever till sessionen, starta den och följa elevernas arbete. Innan du bjuder in dina elever vill vi dock rekommendera att du tittar lite på lärarhandledningen för läromedlet.

  • Lärarhandledningen: Lärarhandledningen når du genom att klicka på pilen i den vita cirkeln längst upp på sidan. Följer du pilen kommer du till Rättighetsreportrarna. När du sedan  klickar dig runt på de stora cirklarna – hubbarna – i banan finns lärarhandledningen längst ned i den meny som fälls upp till vänster på sidan. (För att gå tillbaka till lärarpanelen klickar du åter på pilen i den vita cirkeln.)  

  • Bjud in elever: I lärarpanelen, under rubriken ELEVER, lägger du in mejladresser till de elever som ska arbeta med läromedlet i denna session. Vill du förbereda lektionen och lägga in adresserna i verktyget utan att skicka iväg inbjudan till eleverna, stannar du kvar i läget privat. När du vill skicka ut inbjudan till dina elever klickar du på knappen “Bjud in” och därefter “Starta”, som båda kommer att ligga till höger i menyfältet. Eleverna får nu en direktinbjudan via sin mejl till sessionen. För att logga in följer de länken i mejlet och skapar ett eget konto i Loops. (Mer information om konton och GDPR finns här.)

  • Nu är ni igång! När alla elever har loggat in är ni redo att börja arbeta. Under arbetets gång kan du röra dig mellan lärarpanelen och läromedlet, genom att klicka på pilen i den vita cirkeln. På så sätt kan du följa banan, elevernas arbete och samtidigt ha tillgång till lärarhandledningen.  

KONTAKTA OSS GÄRNA!

Tveka inte att höra av er till hello@loopseducation.se eller till info@mr-piloterna.se om frågor uppstår kring konton, inloggning eller övrig användning av Rättighetsreportrarna.

Vi i MR-piloterna kommer också gärna till er och berättar mer om Rättighetsreportrarna och hur ni kommer igång med att använda läromedlet. Här finns mer information!